22 Ekim 2010 Cuma

dışarıda et yeme endişesi

yeah gençler,

malum et fiyatlarından haberdarız ve bu işletmelere yeterince yansımış durumda, 20 milyondan aşağı fiyatta sucuk almak bir yana dursun 10 milyondan aşağı dışarıda yemek yemek iyice endişe yaratmaya başladı...

bugün zorlama sonucu kfc de tavuklu bir şey yedim lanet olsun ki tadı rezaletti, o kadar çok satış yapan bir yerin etleri bayattı şuydu buydu demiyeceğim tabii ki, her türlü yetiştirmek için arkadan yenileri kesiliyordur ama tadı çok kötüydü bea...ama o kadar tüketimi olan bir işletmede de o kadar erken yetişen bir ırk geliştirip bir de onu canlı ağırlığı fazla kazansın diye kim bilir nasıl besliyorlardır ve o kadar sıkı bir yetiştirme modelinde illa bayağı ölüm oluyordur, onlarda kostik e batırılıp tekrar kızartılıyordur...ama bunlar tamamen benim uydurmam olan şehir efsaneleri ama bilmiyorum o tavukların hali bana hiç güven vermedi...neyse siz beni dinlemeyin benim damak tadıma güven olmaz belki siz beğenirsiniz ama kötüydü lan tadı işte yalan mı söyleyeceğim...

kırmızı ete gelince daha bir korkuyla yaklaşıyorum, 10 milyon altında pideli köfte yemiyorum...bu fiyat kotası bir güvence midir bilmiyorum ama 10 milyon altında kırmızı et olmaz diye düşünüyorum; hele ki hayvan fiyatları ortadayken...bir de kırmızı et piştikten sonra olsun veya kesildikten sonra olsun labarotuvara göndermeden ne eti olduğunu anlayamazsınız (çok zor)...yani bunları bildikten sonra insan daha bir korkuyor...

bu kadar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder